اتاق باشگاه سیاسی نیست

همیار کارآفرین/ دومین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در دور دهم برگزار شد. این نشست با حضور اعضای هیئت رئیسهی جدید اتاق و اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، یکشنبه 18 تیرماه در ساختمان اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. در ابتدای این نشست به رسم هر دوره، سوگندنامه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران قرائت شد و تمام اعضا سوگند یاد کردند. پس از قرائت سوگندنامه، حسین سلاحورزی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سخنرانی کرد. او در ابتدای صحبت خود گفت: «ما فعالان اقتصادی بخش خصوصی بیش از پیش و بیشتر از دیگران نسبت به اهمیت مقولهی امنیت به عنوان یک مولفهی مهم و حیاتی در سرمایهگذاری و مسیر دستیابی به رشد اقتصادی کشور آگاهی داریم. لذا لازم است تا در همین خصوص قدران زحمات تمام حافظان امنیت کشور باشیم».
او در ادامه گفت: «اتاق بازرگانی باشگاه سیاسی نیست و اجازه نمیدهیم به پناهگاه مغرضان تبدیل شود. برخی جریانات به دنبال این هستند که بخش خصوصی را در مقابل دولت و حاکمیت دهند. برخی رسانههای معاند و البته تعدادی از رسانههای داخلی و جریانهای نفوذ به دنبال ایجاد شائبه در نتیجه انتخابات و ایجاد شکاف بین بخش خصوصی و حاکمیت هستند».
در ادامه این برنامه چند سخنرانی پیش از دستور نیز انجام شد. در ابتدا محمد دانیالی، عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران بیان کرد که چالش FATF و قیمتگذاری دستوری اقتصاد ایران را به این روز و حال انداخته است. او همچنین با توجه به مشکلات اتاق گفت اتاق ایران نیاز به تحول مدیریتی دارد. دانیالی در ادامه صحبت خود نیز گفت جایگاه فعلی اتاق باید ارتقا یابد و عملکرد واقعی خود را نشان دهد».
سخنران بعدی امیرعادل طاهرخانی، عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران بود. او با توجه به اهمیت رشد اقتصادی کشور گفت: «آرام بودن روند تجاری کشور مهم است. دولت و مجلس باید در این زمینه تلاش کنند. تسهیلگری در فضای تجاری کشور نباید با قوانین خلقالساعه همراه باشد».
حسن فروزانفرد، دیگر عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران نیز در ادامه این برنامه با توجه به لزوم شبکهسازی گفت: «شبکهسازی بین اعضای اتاق اهمیت زیادی دارد و تجار باید بتوانند مستقل از اتاق با هم در ارتباط باشند. این امر نیازمند سکوهای ارتباطی است که تنظیمگری آنها به عهدهی اتاق بازرگانی ایران باشد. ما باید در تولید داده فعالیت کنیم. توسعه ابزارهای جمعآوری اطلاعات اقتصاد خرد ضروری است. ایجاد شفافیت که همواره شعار اتاق بوده است نیاز به اقدام جدی دارد و باید با ایجاد کمیته شفافیت و در دسترس قرار دادن اطلاعات عملکرد اتاق به این مهم بپردازیم».
آخرین سخنران پیش از دستور، محمد قاسمی، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران بود. او در این مراسم گفت: «سیاست ارزی باعث تقویت واردات و تضعیف صادرات شده است. دولت در خصوص ارزهای بخش خصوصی حق ندارد مثل ارزهای نفتی برخورد کند. سیاست پولی کهنه و منسوخ حال حاضر ناکارآمد است. دولت باید بر اساس ابزارهای مدرن نرخ سود را تعیین کند».
او همچنین افزود: «سهم بخش خصوصی در اقتصاد ایران باید حداقل پنجاه درصد باشد. یکی از مشکلات اساسی کشور نبود امنیت کسبوکار است. دولت باید تضمین دهد که حداقل بیست سال قوانین و مقررات را پیرامون کسبوکار باثبات نگهدارد. فعالان اقتصادی خصوصا کسانی که با وامهای ارزی سروکار دارند، شوکهای پیاپی را تجربه کردهاند و دولت باید برای این موضوع هم فکری کند».
پس از انجام سخنرانیهای ابتدایی، موضوع نامگذاری و تشکیل کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران در دستور کار قرار گرفت. در ابتدا توضیحاتی پیرامون چگونگی نگارش لیست عناوین پیشنهادی کمیسیونهای تخصصی اتاق ارائه شد و پس از اعلام نظرات حاضرین در خصوص هر کدام از کمیسیونها، رایگیری شروع شد و عناوین جدید کمیسیونها انتخاب شد.