دانشبنیانها در مسیر سرمایهگذاری

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از تدوین «بسته رشد تولید» در این صندوق خبر داد و گفت: ما این بسته را با شعار «هزار شرکت، هزار محصول، هزار هزار میلیارد ریال افزایش فروش» تدوین کردهایم و پیشبینی ما برای تحقق این شعار این است که نیازمند 15 همت منابع هستیم.
به گزارش همیار کارآفرین به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، محمدصادق خیاطیان در نشست مشترک مسئولان صندوق نوآوری و بانک ملت با بیان اینکه امروز صندوق نوآوری نقش منحصر به فردی را در توسعه زیستبوم نوآوری و اقتصاد دانشبنیان ایفا میکند، به نقش شرکتهای دانش بنیان در این زیست بوم اشاره کرد گفت: امروز این شرکتها برای تمامی ارکان دولت اهمیت بسیاری دارند و این مسئله به فرصتی برای توسعه جدی اقتصاد دانشبنیان تبدیل شده است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین با اشاره به نقش شبکه بانکی در توسعه اقتصاد دانش بنیان و نیز تامین مالی شرکتهای دانش بنیان با همکاری صندوق نوآوری گفت: بانکها بهطور کلی و بانک ملت به طور خاص رویکردشان در طول سال های گذشته در تعامل با صندوق نوآوری قابل تقدیر بوده است.
او تاکید کرد: در این سالها بانک ملت یکی از بانکهایی بوده که ما تجربه همکاری بسیار خوبی با آن داشتهایم که امیدواریم در این دوره نیز شاهد جهش بسیار خوبی در روند تعاملات و همکاریها باشیم.
به گفته دکتر خیاطیان صندوق نوآوری در تلاش است تا شرکتهای دانشبنیان را در فرایند تامین مالی، به جای تسهیلات، به سمت سرمایهگذاری سوق دهد.
او در پایان بیان کرد: در موضوع انتشار صکوک نوآوری به نفع شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه نیز ظرفیت همکاری بسیار بالاست و توانمندی خوبی در بانک ملت وجود دارد. این مسئله نیز میتواند یکی از زمینههای همکاری ما با بانک ملت باشد. پیشبینی ما این است که شرکتهای دانشبنیان بزرگ از مقوله صکوک نوآوری استقبال خوبی به عمل خواهند آورد.
روند صعودی اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان طی سه ماه اخیر در بانک ملت
در این نشست همچنین رضا دولتآبادی مدیر عامل بانک ملت در سخنانی، اظهار کرد: ما در مجموعه بانک ملت از عملکرد خود در سال گذشته در موضوع حمایت از شرکتهای دانشبنیان رضایت نداریم. در سال 1402 در یک فرآیند کارشناسانه، آسیبشناسیهایی انجام شد و مشکلات را برررسی کردیم.
او افزود: با اصلاحات انجام گرفته در سه ماه گذشته وضعیت خدمات بانک ملت به شرکتهای دانشبنیان سیر صعودی داشته و امیدواریم این روند در سال جاری ادامه داشته باشد.
دولتآبادی افزود: از جمله کارهایی که در این مدت انجام دادیم، این بوده است که اختیارات دفتر حمایت از نوآوری بانک ملت در ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی را بیشتر کردیم تا پروندههایی که از این دفتر به شعب بانک ارسال میشود، در فرایندی هموارتر و سریعتر به نتیجه برسد. با این کار بانک ملت میتواند اقدامات بهتری در زمینه حمایت از شرکتهای دانشبنیان به ثمر برساند.
دولتآبادی در ادامه با بیان اینکه بانک ملت امروز بانک اول کشور بشمار میآید، گفت: بیشترین منابع، مشتریان و تسهیلات ارزی در شبکه بانکی متعلق به بانک ملت است.
به گفته مدیرعامل بانک ملت امروز همه حاکمیت بر شرکتهای دانشبنیان و توسعه اقتصاد دانشبنیان حساسیت بسیار دارند و شبکه بانکی کشور نیز یکی از بازیگران زیستبوم نوآوری محسوب می شود.
دولتآبادی در ادامه صندوق نوآوری و شکوفایی را مجموعهای خوشنام و دارای اعتبار در ساختار دولتی کشور عنوان کرد.
مدیرعامل بانک ملت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سال گذشته با توجه به این در قانون جهش تولید دانشبنیان مجوز سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان با همکاری صندوق نوآوری به شبکه بانکی کشور داده شد، بانک ملت تنها بانکی بود که توانست مجوز تاسیس شرکت سرمایهگذاری را از بانک مرکزی دریافت کند. این شرکت سرمایهگذاری با اقدام مشترک صندوق نوآوری و بانک ملت بهزودی تاسیس خواهد شد.
مدیر عامل بانک ملت در پایان گفت: شرکتهای دانشبنیان در سالهای گذشته از خوشحسابترین مشتریان شبکه بانکی کشور بودهاند و نرخ نکول آنها به زیر یک درصد میرسد. جا دارد که در این میان از صندوق نوآوری تقدیر کنیم که با دقتی موشکافانه شرکتهای دانشبنیان را، برای دریافت تسهیلات، به شبکه بانکی کشور معرفی کردند.
صندوق نوآوری در میان جامعه دانشبنیانها از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است
در ادامه این نشست نیز مصطفی زمانیان، عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه امروز فرصت مغتنمی برای برداشتن گامهای بلند در حوزه تامین مالی نوآوری و همکاری با شبکه بانکی کشور پیش آمده است، گفت: باید از این فرصت برای طراحی منابع پایدار در جهت تامین مالی شرکتهای دانشبنیان نهایت بهره را ببریم.
او با بیان اینکه امروز صندوق نوآوری در میان جامعه دانشبنیانها از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: صندوق نوآوری یکی از خوشنامترین، شفافترین و مدرنترین ساختارهای درونبخش دولتی را در کشور داراست و توانسته نقش مهمی در توسعه کوسیستم نوآوری ایفا کند.
پرداخت هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک ملت به شرکتهای دانشبنیان
روحالله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری نیز در این نشست بیان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی و بانک ملت از نیمه دوم سال 1400 تفاهمنامه همکاری خود را امضا کردند.
او افزود: بانک ملت در سال 1401 بیش از هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان پرداخت کرده است. علاوه بر این در تسهیلات تکلیفی تبصره 16 نیز 970 میلیارد تومان برای بانک ملت در نظر گرفته شده بود که از این میزان 269 فقره به مبلغ 266 میلیارد تومان پرداخت شده است.
ذوالفقاری ادامه داد: در حوزه ضمانت نامه نیز 300 میلیارد تومان میزان ضمانتنامههایی بوده که بانک ملت برای شرکتهای دانش بنیان صادر کرده است.