تحریمها کمر استارتاپها را شکسته است

همیار کارآفرین/ بیست و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی الکامپ، علاوه بر شرکتهای بزرگ شاهد استارتاپهای کوچکی بود که با نوآوریهای خود فضای جذابی برای این دوره از الکامپ ساخته بودند. شرکت داتیس یک استارتاپ در حال پیشرفت است، محسن مشایخی، مدیر بخش فنی، در خصوص فعالیتهای این شرکت به همیار کارآفرین گفت گفت: «شرکت داتیس از سال ۱۳۹۹ فعالیت خودش را در حوزهی مشاوره برای شرکتهایی که نیازمند مشاوره در خدمات انفورماتیک بودند شروع کرده است. در ادامه تلاش کردیم که با استفاده از نیروی بااستعداد و آموزش آن، تیمی را تشکیل دهیم و به شرکتها در حوزهی IT کمک کنیم».
او همچنین پیرامون چالشهای شکلگیری این استارتاپ گفت: «یکی از مهمترین چالشها بحث سرمایه است که باید پولی جهت خرید تجهیزات وجود داشته باشد و همچنین در بخش واردات برخی از لوازم با توجه به تحریمها مشکلات اساسی وجود دارد. حتی اگر تجهیزات را با موفقیت وارد کنیم، نمیتوانیم از سرویسهای پشتیبانی که خریداری شده است استفاده کنیم و مجبور هستیم راهکارهایی برای این مشکلات پیدا کنیم که بسیار زمانبر است».
مشایخی همچنین دربارهی مزیت خدماتی داتیس نسبت به سایر شرکتها گفت: «در زمان کرونا فعالیت شرکت بیشتر شد زیرا ما یکسری سرویس ارائه کردیم که باتوجه به شرایط آن زمان مشتریان میتوانستند از خانه فعالیتهای شرکت خود را انجام دهند بدون اینکه در کارهای شرکت خللی ایجاد شود. البته در حالحاضر با توجه به این که کرونا تمام شده است، بسیاری از مشتریان ما همچنان از این سرویس استفاده میکنند».
محسن مشایخی در خصوص نمایشگاه الکامپ ۱۴۰۲ گفت: «نمایشگاه امسال بسیار ضعیف بود. شرکتهایی که در دورهای قبلی حضور داشتند به مراتب مطرحتر و بهتر از شرکتهای امسال بودند، البته در سالهای بعد شرایط بهتر خواهد شد».
او همچنین دربارهی آینده داتیس و صنعت IT گفت: «ما برنامههای بسیار گستردهای داریم تا بتوانیم به اهداف بلند مدت خود برسیم. بومیسازی تجهیزات از برنامههای آینده شرکت است تا بتونیم با این کار تحریمها را دور بزنیم. اگر قرار بر این است که تکنولوژی وارد ایران شود، نیاز است تا ارتباط با شرکتهای اصلی حفظ شود اما باتوجه به تحریمها، هرچقدر هم که تلاش کنید گاهی اوقات نیاز است تا با شرکتهای مادر در ارتباط باشید».