رویداد آشنایی با ظرفیتهای تجاری عراق برگزار شد

در ۲۷ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۶:۲۶ ب.ظ
همیار کارآفرین/ کارگاه آشنایی با ابزارهای تجارت بینالملل و آشنایی عمیق با کسب درآمد از بازار عراق دوشنبه، 27 تیرماه برگزار شد. دپارتمان بینالملل موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار کنندهای این رویداد بود. در این نشست مهدی نجاتنیا؛ مدرس سازمان ITC در ایران و رایزن سابق بازرگانی سابق ایران در عراق، میرهادی سیدی؛ نماینده سازمان تجارت جهانی در ایران و جهانبخش سنجابی؛ دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق به همراه علاقهمندان به آشنایی با بازار کشور عراق حضور داشتند.
میرهادی سیدی، در ابتدای این نشست گفت: «سازمان ITC به بخش خصوصی توجه دارد و سعی دارد به فعالان تجارت جهانی کمک کند. تفاهمنامه سازمان توسعه تجارت ایران با این سازمان کمک کرده است تا فعالان ایرانی بتوانند به کارشناسان بینالمللی دسترسی پیدا کنند. در سال گذشته بیش از ۳۰ کارشناس سازمان ITC به ایران آمدند و به فعالان بخش خصوصی ما کمک کردند. همچنین در جهت تسهیل ورود شرکتهای ایرانی به بازارهای خارجی همکاریهایی داشتیم. سعی داریم این روند ادامه دار باشد و فقط به یک کشور محدود نباشد. بدون کمک ITC توانمندی انجام این کار را نداشتیم. پروژه همکاری این سازمان با ایران به بهترین پروژه ITC در جهان تبدیل شد».

مریم زارعی؛ کارشناس رسمی سازمان توسعه تجارت و مدرس رسمی ITC در ادامهی این برنامه گفت: «هدف اصلی ITC کمک به کشورهای در حال توسعه است». او در ادامه به چگونگی کار با ابزارهای ITC پرداخت و با بیان مثالهایی، دربارهی کاربردها و خدماتی که هرکدام از آنها دارند صحبت کرد.

سخنران دیگر این برنامه جهانبخش سنجابی؛ دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق بود. او در خصوص فرصتهای تجاری این کشور گفت: «کشور عراق دارای ظرفیتهای بسیاری زیادی است و در سالهای گذشته، رشد میزان صادرات ایران به این کشور این مسئله را ثابت کرده است. با اینحال این کشور دارایی شرایطی است که برای ورود به بازار آن، نیاز است تا این ویژگیها و شرایط را به خوبی بشناسیم. بازار عراق همانقدر که جذاب است، میتواند خطرناک نیز باشد».

دیگر سخنران این نشست، مهدی نجاتنیا؛ مدرس رسمی سازمان ITC در ایران است. او پس از صحبتهای مقدماتی خود، دربارهی ویژگیهای بازار عراق صحبت کرد. در ادامه نیز با بیان جزئیات، راهکارهای ورود به بازار و استفاده از ظرفیتهای این کشور را توضیح داد. نجاتنیا همچنین در خصوص مشکلات حقوقی و امور مربوط به این حوزه نیز به تجار و بازرگان هشدار داد. در آخر نیز افرادی که به صورت حضوری و مجازی در نشست شرکت کرده بودند پرسشهای خود را در خصوص بازار عراق مطرح کردند و دکتر نجاتنیا به آنها پاسخ داد.
این نشست چهار ساعته در ادامه سلسله نشستهای آشنایی با فرصتهای تجاری کشورهای منطقه توسط دپارتمان بینالملل موسسه آمورشی و پژوهشی اتاق ایران برگزار شد. همیار کارآفرین نیز حامی رسانهای این رویداد بود.