عبور از بانکداری الکترونیک؛ پیش به سوی اقتصاد دیجیتال

دکتر رسول ارجمند مدیر توسعه انسانی بانک توسعه تعاون این در گفتگو با همیار کارآفرین سیر تاریخی بانکداری را شرح داد و گفت:«اقتصاد دنیا سالهاست که از مفاهیم اقتصاد کلاسیک عبور کرده است. در اقتصاد کلاسیک مفاهیم بر پایههای بازار خریدار و فروشنده و بازارهای فیزیکی استوار بود. حتماً در بحث معامله خریدار و فروشنده باید همدیگر را ملاقات میکردند. خدمات بانکی هم تقریباً هم این مفاهیم را داشت و خیلی از عملیات بانکی با مراجعه حضوری مشتریان صورت میپذیرفت. اما در سیر گذار تاریخی بانکداری، ما از مفاهیم بانکداری سنتی به سمت بانکداری الکترونیک حرکت کردیم و از بانکداری الکترونیک که مبتنی بر آیتی بود و مفاهیم کربنکینگ را داشت هم گذر کردیم و امروز با مفاهیمی مانند اقتصاد دیجیتال سر و کار داریم.»
ارجمند در ادامه سخنانش به توضیح مفهوم بانکداری دیجیتال پرداخت و افزود:«بانکداری دیجیتال یک مفهوم دوسویه است در یک طرف مشتریان و مراجعهکنندگان را داریم و از طرف دیگر بانکها و سیستمهای بانکداری هستند که سامانهها رفتار مشتریان را شناسایی و آنالیز میکنند و بر اساس آنها بازخورد میدهند که این به معنای هوشمندسازی اقتصاد است که تحت عنوان اقتصاد دیجیتال آن را نامگذاری میکنند.»
مدیر منابع انسانی بانک توسعه تعاون به مشکلات و چالشهای قانونگذاری در حوزه نوآوریهای بانکی پرداخت و در اینباره گفت:«به عنوان یک کارشناس بانکی و کسی که در مجموعه بانکی مشغول فعالیت است، میبینم که بانکها تلاش زیادی میکنند چند تا همگام با تکنولوژی روز و مفاهیم جدید حرکت کنند. سرمایهگذاریهای خوبی در این زمینه انجام شده است اما حقیقتا تال ضربه می زند و با توجه به سرعت پیشرفت این حوزه، تاخیر در قانونگذاری بسیار آسیب زا ما درباره موضوع قانونگذاری و رگولاتوری چالشهای زیادی داریم. نبود و خلا سیاستهای بهروز و بهموقع، به حوزه نوآوری اقتصاد آسیبزا است.»
مشروح این گفتگو را در ویدیوی زیر تماشاکنید.