اصلاحیه «دستورالعمل تملك سهام بانكها و مؤسسات اعتباري غيربانكي» ابلاغ شد

اصلاحیه مواد 27 و 29 «دستورالعمل تملک سهام بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی» به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.
به گزارش همیار کارآفرین، بانک مرکزی در بخشنامه شماره 147245/03، مورخ 29 شهریور 1403، و پیرو بخشنامه شماره 317078/00، مورخ 24 اسفند 1402، اصلاحیه جدیدی بر «دستورالعمل تملک سهام بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی» را ابلاغ کرد. این اصلاحیه با توجه به تغییرات صورتگرفته در قوانین، از جمله جایگزینی هیأت انتظامی بانک مرکزی به جای هیأت انتظامی بانکها طبق ماده (22) «قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» مصوب سال 1402 و ترتیبات جدید برخورد با سهام مازاد مالک واحد طبق بند (ت) ماده (8) «قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران» مصوب 1403، صورت گرفته است.
اصلاحات موردنظر در جلسه مورخ 11 مرداد 1403 هیأت عالی بانک مرکزی بررسی و تصویب شد و به شرح زیر میباشد:
اصلاح ماده (27):
مالک واحدی که پس از گذشت مهلتهای تعیینشده، بدون دریافت مجوز، همچنان دارنده سهام مازاد بر حدود مجاز باشد، از حقوق مربوط به سهام مازاد خود از جمله حق رأی در مجامع عمومی و شرکت در افزایش سرمایه محروم خواهد شد. همچنین، عواید حاصل از این سهام مازاد به صندوق ضمانت سپردهها منتقل میشود. اگر در مدت یک سال، سهام مالک به حدود مجاز کاهش نیابد، صندوق ضمانت سپردهها مجاز است سهام مازاد را در بورس عرضه کند و مبلغ حاصل از فروش، پس از کسر هزینهها، به سهامدار بازگردانده خواهد شد. در صورتی که افزایش سهام بهصورت قهری باشد، اجرای این حکم یک سال پس از انتقال قهری به مالک آغاز میشود.
اصلاح ماده (29):
بانک مرکزی میتواند با تصمیم هیأت انتظامی خود، مجوز تملک سهام توسط مالک واحد برای سهامی بیش از 10 درصد را ابطال کند.
بر اساس این اصلاحیه، بانکها موظفاند نسخهای از دستورالعمل جدید را به تمام واحدهای مرتبط و سهامداران خود ابلاغ کنند و از تسریع در اجرای مفاد آن اطمینان حاصل نمایند.